dimecres, 8 de juliol del 2015

Les millors platges de la costa brava 2014 2ªpart

Platja de Cala Estreta en una nit d'esiu.
Cala Estreta - Palamós L'accés a Cala Estreta tan sols es pot fer per una pista forestal o per un dels trams del camí de ronda. És una zona rocosa, repleta de pins i d'aspecte verge; un dels màxims exponents de la Costa Brava. Precisament el camí de ronda, utilitzat en l'antiguitat pels mariners i contrabandistes, ens portarà a d'altres petites cales que combinen la sorra de gra mitjà amb còdols i una aigua transparent ideal per observar el fons marí. En algunes d'aquestes cales és habitual la pràctica nudista. Des de les nombroses talaies que trobarem pel sender que serpenteja el litoral, es pot observar el conjunt de roques que formen les Illes Formigues.


Platja de Castell un dia de l'estiu l'any passat.
Platja de Castell - Palamós La platja de Castell, tot i que en els darrers anys s'ha donat a conèixer bastant, és una platja tranquil·la. Una de les poques platges del litoral català considerades verges ja que ha sobreviscut a la urbanització sense control d'anys enrere. Aquest fer es va donar gràcies a un petit col·lectiu anomenat Salvem Castell que va preserva el paratge on s'hi volia construir 400 habitatges, un hotel i un camp de golf. Per mitjà del camí de ronda (el famós GR-92) podrem accedir al poblat ibèric de Castell i a la curiosa barraca d'en Dalí.



Platja de Torre Valentina un dia d'hivern 2015
Platja de Torre Valentina - Calonge Torre Valentina deu el seu nom a una torre de vigilància situada a l'extrem sud de la platja i que, a dia d'avui, es barreja amb nombrosos edificis d'apartaments. És una platja urbana de notable extensió i molt freqüentada darrerament pels amants dels esports aquàtics. Al nord, un gran pont limita amb Sant Antoni de Calonge -considerada la de Sant Antoni una de les millors platges urbanes de Catalunya- i al sud, podem enfilar un tram de camí de ronda de molta bellesa que ens portarà a un seguit de cales de difícil accés. 
Platja de Vallpresona a meitats de primavera

Platja de Vallpresona - Santa Cristina d'Aro Per arribar a la platja de Vallpressona primer haurem d'agafar un camí que neix a la carretera i que discorre entre un paratge ple de vegetació molt frondosa. Al arribar a la platja trobarem un paisatge ple d'esculls i roques, sense serveis de cap tipus excepte alguna paradeta que exerceix com a bar en l'època estival. L'aïllament han fet d'aquest indret amagat de la Costa Brava un espai ocupat per una comunitat naturista que conviu sense normes i que dóna la benvinguda als curiosos que s'hi apropen per primera vegada. 
Platja de la Boadella un dia de tardor 

Platja de la Boadella - Lloret de Mar Una platja llarga, de sorra gruixuda que s'ha mantingut bastant verge tot i tenir dos nuclis turístics tan importants i massius com Lloret de Mar i Blanes. L'accés a la platja s'ha de fer amb calma ja que no és un tram de pas fàcil. El visitant també pot gaudir del jardí noucentista de Santa Clotilde, que està a escassos metres en direcció nord. Des d'allà hi ha unes excel·lents vistes de la Costa Brava, tan a sud com a nord, del litoral de la comarca de la Selva


Fa uns dies varem publicar la 1ª part clica aquí clica aquí per accedir-hi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada