diumenge, 9 d’agost del 2015

4 consells per veure els Perseids (llàgrimes de Sant Llorenç)

Cada any pels volts de Sant Llorenç (el 10 d’agost) es pot veure la pluja d’estels més mediàtica de totes, coneguda com els Perseids o les Llàgrimes de Sant Llorenç.
Llàgrimes dde Sant Llorenç fotografiada d'es Espot  Font Ara.cat
Aquest fenomen astronòmic es pot observar entre mitjans de juliol i finals d’agost, just quan la Terra travessa la cua del cometa 109P/Swift-Tuttle, formada per pols i sorra. Quan aquestes partícules sòlides de la mida de granets de sorra entren en contacte amb l’atmosfera terrestre, com que cauen a molta velocitat, el fregament amb l’aire fa que s’encenguin, i això provoca la pluja de meteors. Les quatre properes nits es podrà veure un nombre més gran d’estels fugaços (entre 1 i 2 per minut), tot i que el màxim serà durant la nit del 12 al 13 d’agost.
Aquí teniu cinc consells per poder gaudir d’aquest espectacle astronòmic:
  1. Busqueu zones allunyades de les grans àrees urbanes, allà on hi hagi foscor.
  2. Es veuran més estels fugaços en direcció a la constel·lació de Perseus i Cassiopea.
  3. És recomanable mirar el cel durant una bona estona perquè els ulls s’acostumin a la foscor. Ja veureu que a mesura que passin els minuts veureu més estels fugaços.
  4. Caldrà posar-se roba fina a sobre, solen baixar les temperatures a les nits sobretot al interior, a la muntanya i a la costa.
Dimarts 11 d'agost previsió municipal (Palamós) i provincial (Capital Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona)
Si aconseguiu fer-ne fotografies, feu-nos-les arribar a través del nostre correu electrònic (noticiesmeteopalamos@gmail.com) o via les xarxes socials (Facebook i Twitter).



Depertament de notícies  MéteoPalamós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada