dimarts, 1 de desembre del 2015

Experiments per a nens sobre meteorologia


experimentos para niños
Construcció d'un pluviòmetre
Sabies que amb una ampolla de plàstic, un regle i poc més es pot construir un pluviòmetre casolà? Si vius en una zona on plogui molt li vas a donar molta utilitat. ¡Treu-lo a l'aire lliure i ja podràs mesurar la quantitat de pluja caiguda!
experiments per a nens - pluviòmetres
Brúixola casolana
Aquest experiment deixa sempre als nens amb la boca oberta. Es tracta d'un dels instruments que més sorprendrà als teus fills. ¿Com podrà un aparell tan simple dir-te on és el nord o el sud? Doncs usar una brúixola és més fàcil del que sembla!
Fes-te amb un suro, una agulla o agulla, un imant, un recipient i cinta adhesiva. Quan hagis aconseguit aquest material torna a entrar aviat en eltiempo.es i t'explicarem en un altre article al detall com fer la brúixola casolana. Veuràs què fàcil!
experiments per a nens brúixola casolana
Com es formen els núvols?
Un experiment molt senzill i visual per als nens és comprovar com es formen les gotetes que donen forma alsnúvols. Tan sols hem de tirar aigua al fons d'un plat fons, i sobre de l'aigua fer surar la tapadora d'un pot de vidre amb una mica de sal a sobre.
A continuació posem un altre plat a sobre que faci de tancament i esperem unes hores. Quan transcorri aquest temps traiem el plat de tancament i en la tapadora comprovarem que els granets de sal s'han convertit en gotetes d'aigua, fruit de la condensació. Interessant, oi?
experiments per a nens núvols
Aquests són només alguns exemples, i és que amb molt pocs materials podem realitzar nombrosos experiments per a nens sobre meteorologia. 
Font: eltiempo.es


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada