dilluns, 12 de maig del 2014

Prediuen una pluja d'estrelles mai observada per a finals de maig


El 24 de maig una pluja d'estrelles mai observada abans podria il · luminar el cel i fins i tot podria superar les famoses 'Llàgrimes de Sant Llorenç' d'agost.


El baile de las estrellas
La intensitat de l'esdeveniment podria arribar uns 200 meteors per hora , assenyala el cap de l'Oficina de Medi Ambient sobre Meteorits de la NASA , Bill Cooke .

Es tracta de les Camelopardalidas , causades per la pols deixat pel cometa 209P/LINEAR . El nom ve de Camelopardalis ( ' girafa ') , una constel · lació bastant discreta prop de les constel · lacions d'Auriga i les dues Ósses . Els astrònoms esperen que els estels fugaços irradien d'aquesta constel · lació , situada a l'hemisferi nord , informa RT .

 Les millors hores per observar l'esdeveniment seria entre les 02:00 i 04:00 GMT de la matinada , assenyalen els astrònoms .

El cometa 209P/LINEAR va ser descobert en 2009 . El cometa no és destacable , els astrònoms fins i tot van pensar primer que era un asteroide . Fa dos anys els científics Esko Lyytinen i Peter Jennisken predir que el 24 maig 2014 la Terra " es trobaria " amb la runa que el cometa va deixar en l'òrbita terrestre fa 200 anys, el que pot resultar en un dels majors esdeveniments astronòmics .

Mentre els astrònoms creuen unànimement que la pluja d'estrelles tindrà lloc la data indicada , no estan d'acord sobre la seva intensitat . "No tenim idea del que estava fent el cometa en els anys 1800 , " diu Park . " Podria ser una gran pluja d'estrelles, o un fracàs complet" , diu Bill Cooke

Font de la notícia Telecinco.es 
La notícia ha estat modificada en alguns paragrafs.
Tal i com vam dir a partir del 12 de Maig estaria la web unida a Noticies de Palamós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada