dilluns, 1 de setembre de 2014

LES 10 MILLORS PLATGES DE L'EMPORDÀ 2ªPART

El passat mes de Juliol vàrem publicar un post amb les 5 primeres millors platges de l' Empordà avui us portem la 2ª part, si vols veure les 5 primeres clica aquí.

6.PLATJA DE SANT PERE PESCADOR

Territori de tramuntana i dunes, la platja de Sant Pere Pescador és la meca dels amants de l’esport de vent, especialment del kitesurf. Es troba dividida en diferents zones que ocupen una distancia de 6,3km i una amplada de més de 300m al llarg de la Badia de Roses. Una platja que conserva gran part de la seva virginitat gràcies a que la seva part oriental es troba situada dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, raó per la qual està prohibit edificar-hi i el seu accés és restringit per als vehicles motoritzats. Ah, i us recomanem presenciar la seves sortides de Sol!

7.CALA DE L'ILLA ROJA, BEGUR

Un dels paisatges més vistosos i suggestius de la Costa Brava, gràcies, en bona part, al gran roc de color roig situada ben bé a la vora del mar i que dóna nom a la cala. Situada entre els municipis de Begur i Pals, compta amb una superfície considerable de 120m de longitud per 20 d’amplada composada principalment per sorra gruixuda. Es troba flanquejada per la seva part posterior per un gran cingle pel capdamunt del qual hi travessa el popular camí de ronda, únic accés a la cala. Un indret espectacular, hàbitat de molta vida animal i vegetal i a on, a més a més, s’hi pot practicar nudisme.


8.CALA AIGUA XELIDA, TAMARIU

Situada enmig de la Costa Brava, a la Cala Aigua Xelida s’hi respira un aire especial. Símbol d’un manera de viure pels palafrugellencs i escenari introductori del recull literari ‘Un viatge frustrat’ de Josep Pla, aquesta racó costaner transcendeix de ser una platja qualsevol. De gairebé 50m de longitud i fins a 12m d’amplada, la Cala Aigua Xelida té la típica fisonomia de les platges de la zona: combinació de grava i còdols, i un entorn format principalment per pins i cingles. Crida l’atenció la seva entrada a mar, arenosa i de molt poca profunditat els primers metres, profunda i rocosa una mica més endins. Una cala arrecerada i salvatge, ideal per perdre-s'hi.

9.CALA DEL CAU, TAMARIU

A la mateixa localitat, pocs metres al sud de la Badia de Tamariu, la Cala del Cau és una petita platja arrecerada parcialment per una pineda i cingles, entorn que fa d’aquest indret un paradís ocult al costat de casa. De 30m de longitud i un màxim de 10 d’amplada, amb una superfície feta de grava daurada i còdols, la cala es converteix en un racó amagat però de fàcil accés, perfecte per gaudir del mar salvatge sense haver de recórrer al mapa. Sense dubte, un dels tresors del litoral baix-empordanès.


10.CALA DEL PI, CALONGE

Observant les fotografies d’aquesta cala un diria que conjuga el bo i millor de les platges caribenyes amb els paisatge i la geologia típica de la nostra comarca. Per una banda la superfície arenosa que s’estén fins ben entrat el mar i l’aigua de color turquesa; d’altra, l’habitual pinar i la roca calcària, també dibuixant el fons marí. Situada al nord del municipi de Calonge, la platja té una longitud de 65m i uns 15m d’amplada i el seu grau d’ocupació durant l’estiu no és massa alta malgrat la proximitat amb el nucli urbà. Una platja de postal!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada