dilluns, 29 de juny de 2015

Les millors platges de la costa brava 1ª part

Si l'any passat us portavem amb els seguents articles les millors platges de l'empordà(2013) 1ª part  2ª part avui toca les millors de la costa brava (2014).


La Costa Brava està plena d'encants. Però si hi ha una cosa que ha portat a fer famosa a aquesta franja del nord-est de Catalunya, són les seves platges i cales. Un litoral on es barregen les roques, els penya-segats, els pins, la sorra de la platja i el blau del mar. A continuació trobaràs una llista de 10 millors platges i cales de la Costa Brava de visita obligada. Començant des del nord a la comarca de l'Alt Empordà i fins arribar a l'extrem sud a la comarca de La Selva.


Cala Montjoi - Roses Situada al Cap de Creus, s'arriba a ella per una carretera estreta provinent de Roses. És una cala de la Costa Brava aïllada, silenciosa, que combina la sorra grisa amb petits còdols. L'acusada profunditat al entrar a l'aigua és també una de les característiques d'aquest racó rocós del litoral empordanès. El puig de la Morisca i el puig del Gall, la protegeixen de les inclemències meteorològiques i la converteixen en un bon punt d'ancoratge per a les embarcacions. Cala Montjoi s'ha fet famosa per acollir el restaurant El Bulli de Ferran Adrià. 
Riu fluvià a la seva desembocadura a la platja de la gola.
Platja de Sant Pere Pescador - Sant Pere Pescador És una de les platges més llargues de la Costa Brava. Els corrents marins i els forts vents de tramuntana fan d'aquest índret punt de trobada dels amants dels esports aquàtics com el surf, el kitesurf o el windsurf. I per aquells que els hi agradi la naturalesa, també podran passejar per la desembocadura del riu Fluvià o visitar el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, molt pròxims a la platja. 
Cala Montgó desde l'aire


Cala Montgó - L'Escala El puig que alberga la torre de Montgó és una barrera natural que arrecera de la tramuntana la cala Montgó. L'aigua és poc profunda i la sorra de gra fi i d'un color bastant clar. Des de la talaia de la Torre de Montgó, construïda per defensar el litoral dels atacs dels pirates en l'antiguitat, és pot admirar el golf de Roses en la seva totalitat. Els nombrosos penya-segats rocosos de l'entorn també són un dels atractius de la Costa Brava. 

Cala d'aiguablava amb l'aigua transparent
Cala d'Aiguablava - Begur El mateix nom ho diu. Els tons blaus i verds de l'aigua d'aquesta petita platja són el seu encant i tret més distintiu. L'accés, entre els turons de Begur, és fa per mitjà d'una carretera molt sinuosa que arriba fins a la mateixa platja. L'aigua és poc profunda i la sorra bastant fina. Els camins que voregen els penya-segats replets de pins aferrats a les roques, fan inevitable al visitant no fer-hi una passejada. Per una d'aquestes vies arribarem a l'únic parador nacional de turisme de la Costa Brava i les comarques gironines. Via marítima també es poden visitar algunes coves que hi ha pels voltants. La més coneguda és la cova d'en Gispert.
Platja de Port-Bo amb banyistes l'any passat

Platja del Port-Bo - Calella de Palafrugell La del Port-Bo és una de les nombroses platges que té Calella de Palafrugell, la localitat marinera més pintoresca del litoral català. La platja del Port-Bo no és ni extensa, ni ample; però el seu encant recau en l'estampa que formen els bots dels pescadors i les voltes de les cases blanques que hi ha al darrere. També és la platja que acull cada any la tradicional Cantada d'Havaneres. És de visita obligada de qui visita la Costa Brava anar a una de les tavernes que poblen la localitat i prendre un bon cremat. Properament 2ª Part de les millors platges de la Costa Brava 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada