dimarts, 3 de novembre de 2015

1 terratrèmol i 10 repliques en els últims 5 dies

Des de el terratrèmol que és va produir el passat 29 d'octubre a l'Escala (Alt Empordà) hi han hagut repliques d'aquest mateix que va tenir una força de 4 graus segons el Instituto Geográfico Nacional. Totes les repliques han estat menors al de 4 entre una magnitud de 1,5 i 2,3 totes elles*. Tots aquests terratrèmols s'han produit entre l'Escala i Sant Pere Pescador.
Aquests es la notícia que va publicar el PERIÓDICO EN CATALÀ.

"Un terratrèmol de 4,3 graus a l'escala de Richter s'ha sentit en diversos punts de Catalunya aquest dijous a la matinada, a les 1.37 hores, segons l'Institut Cartogràfic de Catalunya. L'epicentre ha estat al Golf de Roses, a nou quilòmetres de profunditat, a prop de Cap de Norfeu i s'ha percebut als municipis de la demarcació de Girona i també algunes poblacions de les comarques de Barcelona.

El telèfon d'emergències de Catalunya 112 ha rebut unes 200 trucades relacionades amb el sisme de ciutadans que havien notat els seus efectes. La majoria d'avisos s'han rebut de Girona (75), Barcelona (41) i Roses (10) però també de l'Hospitalet de Llobregat (8), Castelló d'Empúries (8), Llançà (5), Palafrugell (4), L'Escala (4), Sant Pere Pescador (4) o Torroella de Montgrí (4). Uns minuts després del terratrèmol de dos quarts de dues de la matinada, hi ha hagut almenys dues rèpliques de menor intensitat: d'1,7 a Sant Pere Pescador, en un punt molt proper a l'epicentre del primer terratrèmol, i d'1,5 a l'Escala, segons l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment espanyol.

El Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat ha mantingut contacte amb les policies locals de la zona i altres cossos d'emergències per descartar ferits i danys materials. Tot i que, en principi, no s'han registrat destrosses, molts veïns de la zona han sortit al carrer per l'ensurt que els ha provocat el moviment i per comprovar que els seus habitatges no havien patit danys estructurals."


A les xarxes socials es sent molt a parlar sobre aquest terratrèmol:*Dades dels terratrèmols el Instituto Geográfico Nacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada