dimecres, 10 d’agost de 2016

Dimecres 10 d'agost: 5 llocs de Girona on passar un dia prop de l'aigua ( 1ª part )

Tot i que queda poc per acabar l'estiu i tornar a la rutina de cada dia feina, estudis... Et volem proposar 5 llocs per visitar aquests últims dies d'estiu amb la família, sol o amb els amics.


1. CALA PEDROSA 


Si busques relaxar-te, parar el sol i disfrutar d'aigües cristal·lines, la Costa Brava t'ofereix multitud de racons. Això sí, en plena temporada alta hauràs de matinar si vols trobar un forat a primera línia de mar. Una altra opció, és caminar o agafar la bicicleta per arribar a les cales on no es pot arribar en cotxe, com les que trobes entre l'Estarit i Montgó. Un exemple és Cala Pedrosa: pins, roques, aigua neta i unes vistes immillorables.

2. CALA ESTRETA Un altre cas del trobem a cala Estreta. Es troba al municipi de Palamós i està situada entre la cala de Remendon i la cala Corbs. L'accés a Cala Estreta tan sols es pot fer per una pista forestal o per un dels trams del camí de ronda. Integrada en espai d´interès natural. És una platja de 200 metres de llarg per 15 d'amplada. La platja és de sorra, d´aigua poc fonda, amb el fons marí mixt de sorra i roca.


3. GOLA DEL RIU FLUVIÀ


A la tercera proposta que fem també hi acabarem d'arribar a peu, però podem deixar el cotxe molt a prop. És la Gola del Fluvià. Aparcarem prop de la zona on s'hi havia projectat una urbanització amb canals navegables que finalment no va veure la llum, travessarem el rec Sirvent per un estret pont, i arribem a la desembocadura del Fluvià. Un espai que la majoria de capvespres s'omple de pescadors de canya.

4. BANYOLES 

Banyoles té l'estany natural més gran de Catalunya i banyar-se a les seves aigües és tota una experiència. Hi ha un espai públic gratuït per banyar-s'hi. Es tracta de la Caseta de Fusta. Hi ha el servei de vigilància, salvament i socorrisme i la zona de bany queda limitada en 30 metres aproximadament des de la riba, i s´assenyala amb boies. Si banyar-te i prendre el sol (o l'ombra) t'aburreix, sempre et quedarà l'opció de caminar en un entorn natural esplèndit.


5 Illes Medes


Unes ulleres, un tub i unes aletes. No cal res més per gaudir de les maravelles subaquàtiques del nostre litoral. La revista especialitzada en viatges Condé Nast Traveler ha fet un rànquing amb les millors zones on fer snorkel. Entre la vintena de zones escollides per a fer aquest tipus d´immersió n´hi ha tres de la Costa Brava: Cala Maset, a Sant Feliu de Guíxols, la platja de la Mar Menuda de Tossa i les illes Medes, a les quals defineix com «un destí favorit de submarinistes, snorkeladictes i amants de la naturalesa marina».Dimecres 17 d'agost segona part amb 5 llocs més!

Article original a Diari de Girona.

Adaptació MéteoPalamós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada