dimarts, 29 de juliol de 2014

LES 10 MILLORS PLATGES DE L'EMPORDÀ 1ª PART

1.CALA BRAMANS

Situada a la part sud del Cap Ras, entre Llançà i Colera, aquest racó idíl·lic és una mena de closa de mar formada per la pròpia Península, que es recargola encerclant el mar i formant una espectacular piscina natural de 20 metres de perímetre. De fàcil accés, però allunyada de la mà de l’home, aquesta caleta és un racó ideal per refugiar-se del tràfec del dia a dia i gaudir d’una panoràmica privilegiada de Llançà, Port de La Selva i el mar d’Amunt, la part nord del Cap de Creus. Cala Bramant també rep el nom de la Cala dels Enamorats degut al seu caire bucòlic, que ha atret a les parelles des de temps immemorials. Un paratge únic de la nostra comarca!

2.CALA TAMARIURA, PORT DE LA SELVA

És la última platja de Port de la Selva abans d’endinsar-nos pel GR11 en direcció a la zona més salvatge del Cap de Creus. Es tracta d’una cala de 100m de longitud i 60m d’amplada freqüentada per nudistes i amb un grau mig d’ocupació a l’estiu. Compta amb gran una entrada de mar d’aigües cristal·lines que permet explorar una gran extensió de fons marí, i a més es troba vorejada per roca, amb la qual cosa hi trobarem múltiples raconets on estar allunyats de la platja principal, més atapeïda. Un dels nostres indrets preferits a l’estiu!
 

3.CALA TAVALLERA, PORT DE LA SELVA

Al bell mig del Cap de Creus, accedint pel GR11, topem amb una de les cales més mítiques del litoral alt-empordanès. Degut a que el seu accés resulta 
prou difícil (des de Port de la Selva són més de 2h de camí pedregós), és una cala poc freqüentada envoltada per una pineda i el típic paisatge agresta de la zona. Malgrat tot, és una de les cales més grans del Cap de Creus amb 135m de longitud i 15m d’amplada, i compta amb un refugi. Un indret únic només apte pels exploradors.4.CALA JUGADORA, CADAQUÉS

Un racó de racons. D’una geologia modelada pel vent i farcida de ginebres, gairebé a tocar de l’aigua, Cala Jugadora és un autèntic paradís empordanès. Es tracta d’una de les desenes de cales encunyades sobre la península del Parc Natural del Cap de Creus, singular per trobar-se arrecerada del vent, disposar de tres ribes i oferir uns fons marí agresta, ple de colors i vida, i amb uns desnivells que en termes cromàtics van del blau tropical al negre. Un indret harmònic, que conjuga a la perfecció l’assossec amb el salvatgisme i que amb total seguretat embruixarà a l’explorador de raconades costaneres.

5.CALA ROSTELLA, CADAQUÉS

Al recer d’un rost de pins travessat pel Camí de Ronda, entre Cala Murtra i Cala Montjoi, és una de les cales més verges i idíl·liques de la Costa Brava. Situada al Parc Natural del Cap de Creus i envoltada per cingles, aquesta caleta té uns 100m de longitud per 10m d’amplada i el tipus de terreny varia entre la grava i els còdols. El blau marí del mar rocós contrasta amb el blau tropical de les clapes de sorra, mentre que sota la superfície hi trobarem una abundant vida animal i vegetal que fan d’aquest indret un dels llocs preferits pels amants del busseig.

Próximament 2ª part de la 6 a la 10.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada